Onze gereedschapskist

De afgelopen jaren ontwikkelden we onze filosofie en methode, die succesvol is neergezet bij organisaties en vernieuwingen, door tot een persoonlijke Kleur Bekennen Leiderschapstest. De test, in de vorm van een digitale vragenlijst, is ontworpen om de aanleg en ontwikkelbaarheid van de leiderschapsstijlen bij jou te onderzoeken. De scores op de stijlen en de onderliggende competenties en waarden geven een beeld van je leiderschapsstijl - en hoe deze zich uit in gedrag. Op basis daarvan maak je een inschatting van het gedrag dat je in de praktijk laat zien - en de aanleg die je hebt om daarin door te groeien. In een persoonlijk gesprek bespreken we de inzichten en de resultaten. 

Je krijgt een indicatie van je ontwikkelpotentieel voor de vier leiderschapsstijlen dienend leiderschap, faciliterend leiderschap, inspirerend leiderschap, gidsend leiderschap.

Dienend leiderschap

Een dienend leider heeft als focus om het beste voor zijn klanten en medewerkers te doen, hen te ontzorgen en te verwennen. Hij zorgt voor en biedt, vanzelfsprekend, excellente en overstijgende service die is doorgevoerd op alle wijzen.

Faciliterend leiderschap

De faciliterende leider is er letterlijk altijd voor de medewerkers. Luistert, ondersteunt en begeleidt waar medewerkers dat aangeven. Hij heeft een dienende energie, is goed bereikbaar en wars van hiërarchie. De kracht van deze leider is luisteren en verbinden. Hij zorgt ervoor dat zaken voor elkaar komen en is gericht op het proces.

Inspirerend leiderschap

De inspirerende leider heeft een heldere visie. Hij is authentiek en charismatisch en weet mensen op ideeën te brengen en deze ook te laten ontwikkelen. Hij is een voedingsbron voor het personeel, prettig om naar te luisteren, kleurrijk en bevlogen.

Gidsend leiderschap

De gidsende leider weet relevante ontwikkelingen te duiden. Werkt met een helder kompas, geeft richting en pakt de medewerkers graag bij de hand. Mensen leunen graag op deze leider en voelen zich door hem gedragen. De kracht van deze leider is dat deze gezien wordt als een expert en de inhoud als een van zijn kwaliteiten heeft.

Innofacts

Hoe zorg je ervoor dat je weet hoe je moet innoveren en waarin je moet investeren, zeker in deze tijd met haar veranderende spelregels? Als antwoord op deze vraag ontwikkelden we Innofacts, een extensie van de digitale Kleur Bekennen Leiderschapstest. Waar Kleur Bekennen gaat over bewust kiezen welke rol je speelt voor je klanten, biedt Innofacts een kwantitatieve onderbouwing van het veranderpotentieel in je organisatie. Ook maakt het inzichtelijk welke stappen je kunt zetten om succesvol te transformeren.

Klaar om kleur te bekennen?

We vertellen je graag meer over onze werkwijze, ons ervaren team en de kansen van Kleur Bekennen.

Bel Anna op +31 648069666 of mail naar anna@creatinc.nl